Mayasız Pişi Tarifi, Nasıl Yapılır
Herkese merhaba, nefis bir kahvaltılık tarifi, Mayasız Pişi Tarifi veceğim bugün. Pazar kahvaltıları için genellikle Mayalı Pişi (Tuzlu Lokma) tarifimi hazırlasam da bazen bu pratik pişileri de yapmayı tercih ediyorum. Bekleme (mayalama) derdi olmadan, pratik bir şekilde hazırlanıp, pişerken yağ çekmemeleri nedeniyle seviyorum bu tarifi.
Hamurları kurabiye kesici ile kesip böyle hoş görünümlü olmaları sağlanabilir. Ya da bardakla kesebilirsiniz. Daha da pratik olsun derseniz bıçakla kesip şekillendirebilirsiniz.
Hamurunda rendelenmiş kaşar peyniri ve ince doğranmış maydanoz da var. Hamurunu biraz daha çeşnilendirmek isterseniz dereotu veya ince doğranmış yeşil soğan, kuru nane baharatlar vs. ekleyebilirsiniz.
Tarifte bahsettiğim , kızartma yağı sıcaklığı konusundaki püf noktasına dikkat ederseniz içi hamur kalmadan kızarmış, dışı çıtır içi yumuşak pişiler hazırlayabilirsiniz.
Yağ çekmeyen mayasız pişi tarifime geçmeden önce belki kahvaltılık diğer tariflere de öz atmak isteyebilirsiniz.
Peynirli Mayasız Pişi Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- 6-7 dal maydanoz (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
- Yumurtalar, süt, sıvıyağ ve tuz karıştırma kabına koyup elinizle veya teliyle karıştırın.
- 3 su bardağı un ve kabartma tozunu koyup elinizle yoğurun. Rendelenmii peyniri ve doğranmış maydanozu koyup karıştırın. Hafifçe ele yapışan bir hamur olmalı. Gerekirse azar azar un ilave edebilirsiniz. Gereğinden fazla yoğurmadan hamuru hazırlayın.
- Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açın.Bıçakla veya kalıpla hamurdan parçalar kesin.
- Tavada ısıtılmış yağda arkalı önlü kızartın. Yağınız çok sıcak olursa çabuk kızarıp içi hamur kalabilir. Yeterince ısınmazsa kızarırken yağ çekebilir. Bu nedenle yağınızı öncesinde ısıtırken ve pişirirken ideal sıcaklığa getirmeye dikkat edin. Bunu anlamak için yağ ısınırken hafifçe kokmaya başlayacaktır. Bir parça hamuru yağın içine koyup gözlemleyin kenarından baloncuklar çıkarıp pişirmeye başlıyorsa ısınmış demektir. Hamuru koyduğunuzsa çok fazla baloncuk ve ses çıkardıysa fazla ısınmış demektir, altını biraz kısabilirsiniz.
Çok güzel görünüyor yarım ölçü denemek için yapılabilir.
Teşekkürler. Denerseniz beğenirsiniz umarım :)
Çok güzel olmuş elinize sağlık
Çok teşekkür ederim:)